//
you're reading...
Kasdieniai įkvėpimai, Susitikimai, Uncategorized, Įpročiai

Blogerių savireklamos savaitė arba kodėl verta ne tik rašyti, bet ir skaityti

Kai blogerių savireklamos savaitė vyko pernai, buvau dar nė kojų apšilti nespėjusi tinklaraštininkė. Šį mėnesį mano Kliukarka švenčia pirmą gimtadienį. Jau galiu įvertinti blogo rašymo sunkumus ir lengvumą, temų chaosą ir kryptis. Čia mano žaidimų aikštelė, rašymo platforma ir tribūna. Pradėjau nuo laisvojo rašymo ir dalinimosi dalimi iš to gimusių tekstų. Rašymas – puiki saviterapija. Padeda susidėlioti mintis, išsigryninti tikslus, kryptis, atviriau žvelgti į pasaulį. Tačiau dabar vis dažniau savęs klausiu, ar mano pamąstymai turi likti sau, ar gali būti naudingi nors vienam skaitytojui – įkvėpti (pamąstyti, sužinoti, keliauti, keistis ar pasidžiaugti tuo, ką turi) ar sudominti. Jei taip, drąsiai dalinuosi ir džiaugiuosi, nors ir dar negausiais, bet labai širdžiai mielais atsiliepimais iš tų, kurie skaito.

Per metus nepavyko išlaikyti įrašų reguliarumo – jis kaitaliojosi nuo atnaujinimo kasdien iki karto per mėnesį. Nors pertraukas kartais daryti tikrai verta, stengsiuosi, kad naujas tekstas tave pasiektų bent kartą per savaitę. Ir be mano pamąstymų apie gyvenimą ir aplinką, įpročius ir nuostatas bei Bulgarijos tradicijų aprašymo, svarbi kryptis šiemet bus rubrika apie lietuvius Bulgarijoje. Pradžiai kviečiu skaityti Elenos ir Rimantės istorijas.

Savo skaitomiausių blogų sąrašu dalinausi ir pernai. Dalies jų autoriai tinklaraščius apleido, dalį jų apleidau pati, tad dabar yra puikus laikas susigrupuoti, ką gi daugiausia skaitau šiandien, kas mane įkvepia ir kur galiu pasiūlyti įkišti nosį ir tau.

Gyvendama Bulgarijoje, negaliu nesidomėti čia gyvenančių lietuvių įspūdžiais. Nors blogai dabar nėra aktyvūs, kviečiu užmesti akį visus, besidominčius šia pietų šalimi. Mikas pasakoja apie šeimos avantiūrą kraustytis į Bulgarijos kaimą www.bulgarija.miko.lt.

Šią šalį prisijaukinti bando ir Virginija, kuri patirtimi dalinasi tinklaraštyje http://prisijaukintibulgarija.weebly.com.

Aušra puikiai sustygavo informaciją apie Bulgarijos kultūrą, papročius ir lankytinas vietas, kurią rasti galite http://bulgarijalietuviams.blogspot.bg/.

Kartais paskaitinėju ir www.euroblogas.ltkuriam rašo skirtingi autoriai ir iškelia dažnai keliautojams bei įvairiose ES šalyse gyvenantiems lietuviams aktualias temas.

Labai žaviuosi augančiu tinklaraščiu www.tenkurnamai.lt ir jo sumanytoja Sigita bei jos idėjomis, nuolatiniu noru tobulėti, profesionalumu ir drąsa išbandyti naujus dalykus. Puiki idėja – įsileisti naujų autorių, kurie tinklaraščiui suteikia naujų spalvų, didėja temų ir stilių įvairovė. Čia rasite patarimų, kaip puošti namus, idėjų šventėms, kelionių įspūdžių ir pokalbių su įkvepiančiais žmonėmis.

Įkvėpimo semiuosi Ilzės Butkutės bloge. Žavi ir sklandus, turtingas bei vaizdingas tekstas, ir turinys, kartais atveriantis akis ir priverčiantis iš naujo pažiūrėti į savo gyvenimą – įvertinti, kiek daug priklauso nuo manęs pačios, ir kaip veiksmingai keičiasi gyvenimas, kai keičiuosi aš – mintimis, žodžiais, veiksmais.

Puikiai sudėlioti ir dažnai suvokimą praplečia ar nuojautas patvirtina ir gyvosios psichologijos bei psichika.eu tekstai.

Kai trūksta kulinarinio įkvėpimo, užsuku į Beatos virtuvę ar sezoninę virtuvę. Per blogerių savireklamos savaitę pernai atradau daugiau nei virtuvę, kūtvėlą, blogą veganę ir ashtroką, kurios įrašus sąmoningai riboja žodžių skaičius, prasidedantis nuo vieno sausio pirmąją ir kasdien augantis. Šią autorę vertinu už discipliną, lengvai skaitomus tekstus ir taiklumą.Kartais užmetu akį, ką skaito Laura iš Novum.lt

Dažniausiai mane dominančios kelionės – mano pačios, na ir dar tos, kurių įspūdžiai transliuojami beveik tiesiogiai, tad facebooke seku jaunos poros povestuvinę kelionę aplink pasaulį , balinėtojus ir gyvenimą džiaugsmo gatvėje.

Visad noris skaityti daugiau, dalintis, bendrauti. Tad tikiu, kad bent artimiausias savaites, mano kasdienybėje bus ne tik daugiau rašymo, bet ir skaitymo. Ir naujų atradimų!

P_20160421_125350.jpg

Kartais, ilgai ir svajingai žiūrint į tolį ir laukiant įkvėpimo, jis vietoj savęs galiu atsiųsti štai ką. Karvutė dings kaip miražas ir liks tik…blynas. Tad veikite, rašykite, skaitykite, dalinkitės, komentuokite, bendraukite DABAR!

About Justina Mikeliūnaitė

Pleputė, stebėtoja, rašytoja ir istorijų sekėja. Emigrantė, žurnalistė. Kliukarka.

Diskusija

4 komentarai apie “Blogerių savireklamos savaitė arba kodėl verta ne tik rašyti, bet ir skaityti

  1. Laba diena. Noriu pasakyti , kad ne tik perskaitau kiekvieną Jūsų rašinį , bet vis dažniau pagalvoju , kad laukiu jų pasirodymo šioje erdvėje. Klausite kodėl ? Greičiausiai todėl , kad man patinka Jūsų rašymo maniera , ji man artima. Man patinka , kad Jūsų rašiniuose ne tik patyrimai , bet daug emocijų . Jos spalvingos , juslios , jaučiu jų pulsavimą , kaitą . Skaitydama Jūsų blogą , pasitikrinu savo išgyvenimus , patirtus per aštuonerius metus praleistus Balkanų prieškalnėse , lėtame , labai tradiciškame Bulgarijos kaime. Ačiū ir tikiuosi iki susitikimo per Jonines . Nijolė Berenienė

    Patinka

    Posted by Nijolė Berenienė | 25 balandžio, 2016, 6:56 am
  2. Neblogai! 🙂

    Paspaudė "Patinka": 1 person

    Posted by Danielius Goriunovas | 26 balandžio, 2016, 6:40 pm

Trackbacks/Pingbacks

  1. Atgalinis pranešimas: Blogerių savireklamos savaitė arba ką aš skaitau – Tailandiečiai - 29 balandžio, 2016

Parašykite komentarą

Kategorijos

Įveskite el. pašto adresą, kuriuo norite gauti pranešimus apie naujus įrašus.

Join 396 other subscribers
Follow Kliukarka on WordPress.com

Instagram

No Instagram images were found.